Κινητική Δραστηριότητα: Μιμούμαι με το σώμα μου ζώα !




Τα παιδιά απολαμβάνουν τα παιχνίδια που τους ζητούν να μιμηθούν  κινήσεις, πρόσωπα ή καταστάσεις. Η μίμηση ωστόσο γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα όταν αρχίζεις να μισείσαι κάτι που φαντάζει  στα  μάτια σου παράξενο.  Ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι μέσα από το οποίο το παιδί σας θα διασκεδάσει αλλά και θα μάθει, είναι  να το παροτρύνετε να μιμηθεί τον τρόπο  με τον οποίο ορισμένα ζώα περπατούν. Με την βοήθεια σας το μαθαίνετε :

  • Να σέρνεται όπως ένα φίδι
  • Να χοροπηδά όπως ένα λαγουδάκι
  • Να βαδίζει με μικρά βήματα όπως ένας πιγκουίνος
  •   Να περπατά όπως ένας σκύλος
  •   Να πηδά όπως ένας βάτραχος 

Άλλα ζώα που μπορούμε να μιμηθούμε μαζί με τα παιδιά είναι τα εξής: καγκουρό, πεταλούδα, πουλί, γάιδαρος, μαϊμού, γορίλα κ.α. Ζητήστε από τα παιδιά να προτείνουν και αυτά ένα ζώο που θα προσπαθήσουν να το μιμηθούν τα ίδια και εσείς να το μαντέψετε. 


Αφού μάθει όλους τους τρόπους επαναλάβετε μερικές φορές ακόμα το παιχνίδι, ζητώντας του να τα μιμηθεί με διαφορετική σειρά κάθε φορά. Οι κινητικές δραστηριότητες είναι ευχάριστες για τα παιδιά αλλά και χρήσιμες καθώς αναπτύσσουν την σωματική τους δύναμη και βελτιώνουν την ισορροπία τους. Επομένως τι καλύτερο από το να ασκηθούν παίζοντας.










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλοκαίρι Δράση 2023 - Αλέα (Royal Theater) - Πρόγραμμα απασχόλησης και Φύλαξης